Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Koncert Č. 4 G Dur Pro Klavír A Orchestr Op. 58

Ludwig van Beethoven

Supraphon, Gramofonový Klub | 1967

Kategorie:

Tato gramodeska nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: st 21. července 2021 12:24
Číslo položky: 208501

- Koncert Č. 4 G Dur Pro Klavír A Orchestr, Op. 58
- Sonáta Č. 27 E Moll Pro Klavír, Op. 90

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven byl klíčovou postavou na přechodu mezi klasicismem a romantismem v západní umělecké hudbě. Narodil se 16. prosince 1770 v německém Bonnu, hudební nadání projevil již v raném věku a zpočátku ho učil jeho otec Johann van Beethoven. Později studoval u Christiana Gottloba Neefeho, který mu ve dvanácti letech pomohl vydat první skladbu. Ve svých dvaceti letech se Beethoven přestěhoval do Vídně, kde studoval u Josepha Haydna a získal si pověst klavírního virtuosa.

Ivan Moravec

Ivan Moravec byl proslulý český klavírista, který se proslavil výjimečnou interpretací širokého spektra klavírního repertoáru, zejména děl Chopina, Mozarta a Beethovena. Moravec se narodil 9. listopadu 1930 v Praze a byl známý svým hlubokým hudebním vhledem, technickou precizností a poetickým charakterem svých výkonů. Studoval na Pražské konzervatoři a později u italského klavíristy Artura Benedettiho Michelangeliho.

Martin Turnovský

Martin Turnovský byl český dirigent. Studoval dirigování na pražské AMU pod vedením tehdejšího šéfdirigenta České filharmonie Karla Ančerla a později u George Szella. V roce 1958 získal první cenu na mezinárodní dirigentské soutěži ve francouzském Besançonu. V 60. letech 20. století působil jako šéfdirigent Plzeňského rozhlasového symfonického orchestru , poté se stal šéfdirigentem Saského státního orchestru v Drážďanech a zároveň i dirigentem Drážďanské státní opery . Po své emigraci do Rakouska v důsledku událostí roku 1968 v Československu, dirigoval orchestr Norské státní opery v Oslo , dále západoněmeckou Operu v Bonnu . Po svém návratu do vlasti po roce 1989 vedl Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK . V 60. letech také působil coby stálý hostující dirigent České filharmonie a stálý dirigent Filharmonie Brno. Po své emigraci do Rakouska vedl velmi mnoho dalších symfonických orchestrů, například: Newyorská filharmonie, Clevelandský orchestr, Detroitský symfonický orchestr, Londýnská filharmonie, Bavorský rozhlasový symfonický orchestr, Orchestr de la Suisse Romande, Vídeňská filharmonie, Bamberští symfonikové, Torontský symfonický orchestr, Birminghamský symfonický orchestr, Královská liverpoolská filharmonie, Tokijský metropolitní orchestr a mnohé jiné další.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více