Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Holy Father John Paul II At Prague / Svatý Otec Jan Pavel II. V Praze

Peter Dvorský, Petr Eben, The Czech Philharmonic Orchestra, Bohumil Kulínský (2)

Multisonic | 1990


149 Kč 99 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 8. června 2021 17:44
Číslo položky: 192832

A1 - Svatovítské Zvony
A2 - Preludium
A3 - Mše Sloužená Svatým Otcem V Praze
B1 - Hospodin Jest Můj Pastýř (Z Biblických Písní)
B2 - Bože! Bože! Píseň Novou Zpívati Budu (Z Biblických Písní)
B3 - Missa Pastoralis In D
B4 - Postludium
B5 - Svatovítské Zvony

The Czech Philharmonic Orchestra

The Czech Philharmonic Orchestra je jedním z předních světových symfonických orchestrů s bohatou historií, která sahá až do jeho založení v roce 1896. Orchestr sídlí v Praze a hraje významnou roli v propagaci české hudby a kultury na domácím i mezinárodním poli. V průběhu let se v jeho čele vystřídala řada významných dirigentů, včetně jeho prvního šéfdirigenta Antonína Dvořáka, který proslul hned při debutovém vystoupení orchestru. Česká filharmonie je silně spjata s českými skladateli a v jejím repertoáru se často objevují díla Dvořáka, Bedřicha Smetany, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů.

Petr Eben

Petr Eben byl český skladatel duchovní, moderní a soudobé vážné hudby. Jeho rozsáhlá skladatelská tvorba zasahuje do všech žánrů a pronikla do repertoáru mnoha interpretů, souborů, orchestrů. Působil také coby klavírní korepetitor a varhaník. Jeho rozsáhlá produkce má své těžiště ve vokálních a varhanních skladbách a zahrnuje též množství velkých kantát i drobných písňových opusů či šansonů. S postupem času se skladatelova pozornost upíná především na hudbu duchovní, v níž dominuje zhudebňování biblických předloh, přičemž svébytnou kapitolou skladatelova tvůrčího usilování tvoří jeho vokálně-instrumentální díla na liturgické texty. Jeho skladby jsou prodchnuty hlubokým křesťanským cítěním a jsou umělecky a filozoficky přesvědčivým poselstvím. Jde též o autora v České republice často používaného ordinária Nejhranějším se stal jeho cyklus Nedělní hudba pro sólové varhany inspirovaná gregoriánským chorálem. Jeho skladby jsou často prováděny jak v Evropě, tak v zámoří, především v USA, Kanadě, Japonsku a Austrálii. V roce 1991 se Petr Eben stal nositelem titulu francouzského ministerstva kultury Rytíř umění a písemnictví. Od roku 1989 byl čestným předsedou Společnosti pro duchovní hudbu. Velká část jeho díla se dočkala vydání jak tiskem, tak na zvukových nosičích. Opavská Mezinárodní varhanní soutěž Petra Ebena nese od roku 2004 v názvu jeho jméno a každý účastník soutěže musí hrát Ebenovu skladbu. Jeho manželka Šárka Ebenová, rozená Hurníková, je sestra jiného českého skladatele Ilji Hurníka. Měl tři syny , kteří společně utvořili hudební skupinu Bratři Ebenové. Marek Eben je současně divadelním i televizním hercem a moderátorem....

Peter Dvorský

Peter Dvorský je známý slovenský operní tenorista, narozený 25. září 1951 v Partizánském v Československu . Je uznáván pro svůj silný hlas a schopnost ztvárnit širokou škálu operních rolí, od lyrických až po dramatické. Dvorského kariéra začala nabývat mezinárodního významu v 70. letech 20. století poté, co zvítězil v několika prestižních pěveckých soutěžích, včetně Čajkovského soutěže v Moskvě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat