Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Gitarové Koncerty

Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, Fernando Carulli, Slovak Chamber Orchestra, Milan Zelenka, Bohdan Warchal

Opus | 1978


Tato gramodeska nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: po 22. listopadu 2021 19:00
Číslo položky: 246848

- Koncert C Dur Pre Gitaru A Sláčikový Orchester
A1 - Allegro — Largo — Allegro
- Koncert D Dur Pre Gitaru A Sláčikový Orchester (Pôvodne Divertimento Pre 4 Nástroje)
A2 - Allegro — Adagio — Minuetto. Trio — Presto
- Koncert A Dur Pre Gitaru A Sláčikový Orchester (Pôvodne Pre Gitaru, 2 Husle, Violončelo A 2 Lesné Rohy)
B1 - Allegro — Polonese
- Koncert D Dur Pre Gitaru A Sláčikový Orchester
B2 - Allegro Giusto — Largo — Allegro / Scherzando

Joseph Haydn

Franz Joseph Haydn byl plodný rakouský hudební skladatel, který hrál zásadní roli ve vývoji klasické hudby v 18. století. Pro svůj významný přínos oběma žánrům je často označován jako "otec symfonie" a "otec smyčcového kvarteta". Haydnova kariéra trvala více než šest desetiletí, během nichž složil obrovské množství děl, včetně 104 symfonií, 68 smyčcových kvartetů, mnoha oper, mší, klavírních sonát a koncertů.

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi byl italský barokní skladatel, houslový virtuos, pedagog a duchovní. Narodil se v Benátkách v roce 1678, je považován za jednoho z největších barokních skladatelů a jeho vliv byl za jeho života široce rozšířen po celé Evropě. Je známý především jako skladatel instrumentálních koncertů, zejména pro housle, dále duchovních sborových děl a více než čtyřiceti oper. Jeho nejznámějším dílem je série houslových koncertů známá jako "Le Quattro Stagioni" neboli "Čtvero ročních dob".

Milan Zelenka

Milan Zelenka je český koncertní kytarista. Vystudoval na Pražské konzervatoři hru na koncertní kytaru a trubku. Byl žákem českého kytaristy Štěpána Urbana. Cestu do světa Milanu Zelenkovi otevřely jeho soutěžní úspěchy v Moskvě a ve Vídni , na nichž získal zlaté medaile. Koncertní turné Milana Zelenky vedla do mnoha zemí nejen v Evropě a Asii, ale i do Japonska a USA. Milan Zelenka otevřel klasické kytaře cestu na koncertní pódia v Československu. Vyprodanými koncerty v pražském Rudolfinu seznamoval širokou veřejnost s repertoárem klasické kytary. Jeho mimořádně široký repertoár zahrnuje všechna slohová období. V posledních letech se intenzivně věnuje komponování vlastních skladeb. Je častým hostem nahrávacích studií nejen u nás, ale i v zahraničí. Virtuózní hru Milana Zelenky můžete kromě živých vystoupení vyslechnout také na desítkách LP a CD. Koncerty Milana Zelenky inspirovaly desítky skladatelů k napsání nových skladeb, které mu dedikovali. Jako pedagog byl přijat na Hudební akademii múzických umění na podzim roku 1989 a dnes je Milan Zelenka na HAMU profesorem. Kromě pedagogické práce doma vede mistrovské kurzy v zahraničí a je zván do porot velkých světových kytarových soutěží. Vychoval celou řadu mladých kytaristů, z nichž někteří se slibně uplatňují v koncertním životě. K těmto mimořádným osobnostem patří světově uznávaný Pavel Steidl. Řada jeho absolventů působí pedagogicky na konzervatořích . Ke známým osobnostem ze třídy Milana Zelenky patří také Lenka Filipová a Rudolf Dašek. K neméně důležité kapitole umělecké kariéry profesora Zelenky patří spolupráce s vynikajícími interprety jako např. K. Šroubek, I. Kawaciuk, P. Messiereur, A. Mádle, L. Malý a řada dalších, se kterými obohacoval dramaturgii koncertních síní. V posledních letech Milan Zelenka opět obrací svou pozornost ke kytarovému duu, kdy jeho partnerem je jeh...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet